Geniet van subsidie dankzij KMO-portefeuille

Werk je bij een kmo die in Vlaanderen is gevestigd? Dan kan je gebruikmaken van de kmo-portefeuillesubsidies om een deel van je deelname aan onze opleidingen, seminaries en workshops te financieren. Je kan tot  40% en 15.000 euro per jaar terugbetaald krijgen indien je aanvaard wordt als gebruiker van de KMO-Portefeuille.
Hoeveel % van je inschrijvingsgeld je kan recupereren via de kmo-portefeuille hangt vooral af van de grootte van je organisatie:

 • Kleine bedrijven (< 50 FTE): maximum 40% van het seminarie of de workshop wordt gesubsidieerd, met een maximum van 10.000 euro per jaar voor elke kleine organisatie.
 • Middelgrote bedrijven (< 250 FTE): maximum 30% van het seminarie of de workshop wordt gesubsidieerd, met een maximum van 15.000 euro per jaar voor elke middelgrote organisatie.

Voor meer informatie en recente updates kan je terecht op de website van kmo-portefeuille

BELANGRIJK: Ben je al geregistreerd als gebruiker? 

Je kan pas gebruik maken van de subsidie indien je geregistreerd bent als gebruiker. Niet iedereen of elk bedrijf kan zich als gebruiker registreren, besef dat wanneer je je inschrijft voor een opleiding en je gaat ervan uit gebruik te kunnen maken van de subsidie. Je registreren als gebruiker neemt tijd in beslag (enkele weken) en kan soms wat gedoe met zich meebrengen, dus begin er op tijd mee!  Want pas na registratie als gebruiker kan je de subsidie voor onze trainingen aanvragen en de aanvraag moet voor ons in orde zijn vòòr het begin van de training. 

 

ERKEND DIENSTVERLENER

 

Thought Leaders Academy is een merk van iankafleerackers gcv.
ianka fleerackers gcv is erkend dienstverlener van de KMO-Portefeuille.
Het erkenningsnummer van ianka fleerackers gcv  is DV.O222378
De pijler waaronder wij opleidingen aanbieden is natuurlijk ook ‘opleiding’

HOE DE KMO-PORTEFEUILLE AANVRAGEN EN JE SUBSIDIES ONTVANGEN?

 

Beginsituatie: Je hebt je ingeschreven voor een van onze opleidingen en je hebt van ons een factuur ontvangen. Bovendien ben je ook al ingeschreven en aanvaard als gebruiker van de KMO-Portefeuille.

 1. Je betaalt de btw op je factuur meteen aan iankafleerackers gcv. (De rest van de factuur zal via KMO-P betaald worden)
 2. Je dient je subsidieaanvraag in via www.kmo-portefeuille.be. Je doet dit zo snel mogelijk voor aanvang van de training.
 3. De daaropvolgende dagen zal je status van de aanvraag op je profielpagina van de KMO-portefeuille website aangepast wordt. Je zal zien dat je je bijdrage mag storten en je op goedkeuren moet klikken. Wees hier alert voor! Je krijgt hierover geen mails toegestuurd.
 4. Je stort je bijdrage (60%) op de kmo-portefeuille rekening van hun financiële partner Sodexo. Let er op dat je de stortingsgegevens (inclusief mededeling) exact overneemt.
 5. Agentschap Innoveren & Ondernemen stort je subsidie (40%) op dezelfde rekening (en betaalt 100% aan iankafleerackers gcv)
 6. Je neemt deel aan de opleiding en geniet ervan!

Voor meer informatie en recente updates kan je terecht op de website van kmo-portefeuille.

TIPS

 • Een steunaanvraag opvolgen vereist om een zekere alertheid. Je zal enkele keren je profiel moeten controleren en op goedkeuren/betalen enz moeten klikken. Hou dit dus in het oog.
 • De procedure moet vòòr aanvang van de training volbracht worden.
 • Hou er rekening mee dat het niet toegekend krijgen van de subsidie je niet ontslaat van je overeenkomst met iankafleerackers GCV/Thought Leaders Academy. In dit geval zal je dus het volledige bedrag moeten betalen. Dit is geen reden voor annulatie.
 • NOG GEEN GEREGISTREERD GEBRUIKER VAN KMO-P? Ga in dit geval meteen aan de slag. Het duurt even voor de registratie in orde is alvorens je aan de betaalprocedure kan beginnen.